Film over Leuvense muziekscène in première

In de Leuvense concertzaal Het Depot werd gisterenavond de documentaire 'De Leuvense Scene' in première getoond. In die film van Johan Van Schaeren met Jan Delvaux als verteller komt de Leuvense muziekscene van de jaren '70 opnieuw tot leven. "We reconstrueren een unieke biotoop met roemruchte namen zoals Big Bill en Raymond Van het Groenewoud", zegt Jan Delvaux.

  1. Van ‘balletjes van Van Ranst’ tot ‘Wilmès-kroket’ met geitenkaas: nu kan je ze écht bestellen bij restaurant Petrouska. “Idee bedacht toen ludiek bedoeld afhaalmenu viraal ging op sociale media”
    Roeselare

    Van ‘balletjes van Van Ranst’ tot ‘Wilmès-kro­ket’ met geitenkaas: nu kan je ze écht bestellen bij restaurant Petrouska. “Idee bedacht toen ludiek bedoeld afhaalmenu viraal ging op sociale media”

    Af te halen: de balletjes van Van Ranst, het hoofd van De Croo, het bloed van Vandenbroucke en de lucht van Van Gucht. U lacht misschien als u dit leest, maar toen deze boodschap verscheen op een bord aan restaurant Petrouska, kwamen er wel degelijk bestellingen binnen. Meer nog: het bord ging viraal op sociale media in België én Nederland. “Onze humor bood een kans en die moesten we grijpen”, weten uitbaters Petrouska en Sam, die nu daadwerkelijk grappige afhaalgerechtjes aanbieden. Hun initiatief en dat van vele andere Vlaamse horeca-uitbaters vind je nu ook terug op www.hln.be/helpdehoreca.