Fiel (91) zetelt 60 jaar in Sportingbestuur

De 91-jarige Fiel Laureys uit Lokeren viert een bijzonder jubileum. Als enige lid van de Koninklijke Belgische Voetbalbond maakt hij al zestig jaar onafgebroken deel uit van het bestuur van Sporting Lokeren: een unicum in ons land. Laureys begon in 1942 met voetballen, maar vanwege de Tweede Wereldoorlog tekende hij pas in 1943 zijn eerste aansluitingskaart als speler. De verdienste van Fiel voor het voetbal in Lokeren kan moeilijk onderschat worden. Hij redde de meubelen van de club enkele keren, onder meer bij de fusie van Racing en Standaard Lokeren in 1970 die samensmolten tot Sporting Lokeren. Sinds jaar en dag is hij ook bekommerd om het jeugdvoetbal, zo ontdekte Fiel het voetbaltalent van oud-bondscoach Aimé Anthuenis op jonge leeftijd. Ondanks zijn hoge leeftijd woont hij de meeste thuismatchen nog steeds bij en is hij nog steeds zeer bekommerd om de toekomst van zijn club. En hij heeft ook een boodschap klaar voor de jonge fans: "Wit-zwart-geel, dat is de enige juiste volgorde van onze clubkleuren. Die traditie mag in geen geval verloren gaan", besluit Fiel Laureys. (YDS)

Fiel Laureys, hier samen met hulptrainer Danny Veyt, kreeg voor zijn negentigste verjaardag nog een truitje dat gesigneerd werd door alle spelers.
Yannick De Spiegeleir Fiel Laureys, hier samen met hulptrainer Danny Veyt, kreeg voor zijn negentigste verjaardag nog een truitje dat gesigneerd werd door alle spelers.