Festivaldirecteur Bavo Vanden Broeck: "We hebben een chaotisch jaar achter ons."
Volledig scherm
Festivaldirecteur Bavo Vanden Broeck: "We hebben een chaotisch jaar achter ons." © Henk Deleu

Festivaldirecteur Bavo Vanden Broeck blikt aan vooravond Zomersessies XL terug op chaotisch jaar: “Tevreden dat we de muziekliefhebber toch dit kunnen aanbieden”

DranouterIn Dranouter is de opbouw bezig voor de Zomersessies XL die plaatsvinden van 5 tot 8 augustus. Het coronavirus legt het grootste muziekevenement van de Westhoek nu al voor een tweede keer op rij aan banden, maar in tegenstelling tot vorig jaar mogen nu 5.000 mensen per festivaldag het terrein op en is er ruimte voor randanimatie. “Hopelijk volgend jaar weer op een normale manier.” 

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Eerste Warme Williamhuis van Vlaanderen feestelijk geopend: “Het is oké om je soms niet oké te voelen”
  PREMIUM
  Schilde

  Eerste Warme William­huis van Vlaanderen feestelijk geopend: “Het is oké om je soms niet oké te voelen”

  Het eerste Warme Williamhuis van ons land staat op het Lodewijk De Vochtplein in ’s-Gravenwezel. Daar kunnen jongeren tot 24 jaar sinds enkele maanden terecht voor een luisterend oor. Zaterdag werd het huis ingehuldigd met een jongerenfestival, in aanwezigheid van Katrien Delhuvenne, bezieler van de Warme William-campagne, en ambassadrice Lotte Vanwezemael. “Hulp zoeken als je ergens mee zit, daar mag écht geen taboe meer op rusten.”