Feestcommissie pakt 1.200 petatjes in

De Feestcommissie van Oudegem weet wat te doen dezer dagen. In het gemeentehuis van Oudegem pakken ze momenteel maar liefst 1.200 'petatjes' in voor de Gouden Petattenworp nu zondag tijdens de kermis.

De Gouden Petattenworp is aan zijn 49ste editie toe. "Daarmee proberen we de folklore in Oudegem levend houden", zegt voorzitter Jimmy Van den Eede. "Die folklore halen we uit het boek 'De filosoof van Haagem' van onze plaatselijke schrijver Jef Scheirs. De roman uit 1928 werd op 37.500 exemplaren uitgegeven en verfilmd door de toenmalige BRTN. De personages Petatje en Titten blijven een hoofdrol spelen tijdens onze kermis."

Gouden juweel

Petatje is ook een reus die samen met drie andere Haagemse reuzen Jef Scheirs, Theo Cool en Pierre Vertongen mee optrekt in de reuzenstoet. Daar nemen veertien reuzen uit de regio, een ezelparade en drie fanfares aan deel. De stoet vindt plaats op zondag 4 september om 18.30 uur en eindigt rond 19 uur op het kerkplein. Daar spreekt Titten de bevolking toe. Vervolgens start de Gouden Petattenworp. Wie het juiste aardappeltje pakt, wint een gouden juweel.

Het kermisweekend in Oudegem start zaterdag 3 september om 10 uur met een jaarmarkt en rommelmarkt op de Oudegemsebaan. Op maandag 5 september is er in de namiddag nog een kinderrommelmarkt in de Nederstraat en Sint-Sebastiaanstraat. Afsluiten gebeurt om 21 uur met een vuurwerk. (DND)

Het feestcommissie is in druk in de weer om de patatjes in te pakken.
Copyright : Geert De Rycke Het feestcommissie is in druk in de weer om de patatjes in te pakken.