Facebookgroep voor kappers ontmaskert dievenbende

Het Brusselse justitiepaleis, waar ze werden berecht
Baert Marc Het Brusselse justitiepaleis, waar ze werden berecht
Een Roemeense vrouw riskeert 3 jaar cel voor verschillende diefstallen bij kap- en schoonheidssalons. Ook gebruikte ze meermaals de zogenaamde wisseltruc om hen op te lichten. Ze kon opgepakt worden nadat haar signalement in een gesloten facebookgroep voor kappers was geplaatst. 

Tussen 2014 en 2016 werden tientallen kapsalons en schoonheidsspecialisten in de regio’s Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Halle-Vilvoorde geteisterd door een ware diefstal- en oplichtingsplaag. Een Roemeense vrouw kwam soms alleen, soms vergezeld door haar broer, de kap- en schoonheidssalons binnen. Vaak probeerde ze zich een toegang te verschaffen tot de privévertrekken, door bijvoorbeeld te vragen of ze naar het toilet mocht. Daar ging ze dan aan de haal met juwelen of cash geld dat ze vond. 

Kinderen

Bij 1 schoonheidsspecialiste kwam ze oog in oog met haar 2 kinderen te staan. “Ik mocht hier komen van jullie mama”, zei ze, waarna ze alsnog 5 euro meegraaide. Daarnaast maakte ze gebruik van de aloude wisseltruc. Ze kocht een niemendalletje van 2 euro en betaalde met een briefje van 200. Vervolgens misleidde ze de slachtoffers om er met meer geld vandoor te gaan. Ze sloeg toe bij slachtoffers in Antwerpen, Londerzeel, Buggenhout, Hemiksem, Beveren, Ninove, Ranst, Aartselaar en Zandhoven.

Facebook

Het ging zelfs zo ver dat een kapster uit Zandhoven een foto van de dievegge in een besloten facebookgroep voor kappers plaatste. Het bleek het begin van het einde te zijn voor Lucretia S. want enkele dagen later werd ze door een andere kapster herkend. Ze kon opgepakt worden maar werd later vrijgelaten onder voorwaarden. Ook haar broer werd als medeplichtige vervolgd, net als een vriend die als chauffeur fungeerde. Zij riskeren respectievelijk 30 en 20 maanden cel. De drie kwamen niet opdagen op hun rechtszaak. Uitspraak op 29 januari. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.