Extra onderzoek in zaak Hodei na nieuwe vondst menselijke resten

Er zijn recent opnieuw menselijke resten gevonden in het Kattendijkdok. Omdat nog wordt onderzocht of die gelinkt kunnen worden aan de verdwijning van de Bask Hodei Egiluz Diaz (23), heeft de raadkamer de verwijzing van vier verdachten uitgesteld.

De vier verdachten hebben Hodei kort voor zijn verdwijning in de nacht van 18 op 19 oktober 2013 overvallen op de Brouwersvliet. Kort daarna is Hodei in het water gesukkeld. Zijn lichaam werd pas op 11 februari van dit jaar gevonden in het Kattendijkdok tijdens de bergingswerken van de gezonken Badboot.

Op 12 oktober hebben duikers van het Elfde Bataljon Genie uit Burcht het Kattendijkdok uitgekamd. Dat was toen een oefening, maar die leverde door het gebruik van speciale apparatuur wel resultaat op. Er werden menselijke resten gevonden. "Die moeten nog wetenschappelijk onderzocht worden. Omdat die expertiseverslagen nog niet binnen zijn, is het dossier door de raadkamer uitgesteld", legt parketwoordvoerder Ken Witpas uit. De ouders van Hodei zijn op de hoogte gebracht.

De vier verdachten worden enkel beticht van Hodei beroofd te hebben. Er is geen link met zijn verdwijning. (KAV/PLA)