Ex-werknemer Escapo krijgt werkstraf voor inbraak bij werkgever

De 28-jarige Davy S. uit Boortmeerbeek, een ex-werknemer van de Mechelse groothandelaar van medicijnen Escapo, heeft een jaar de tijd om een werkstraf uit te voeren van zestig uur voor een inbraak bij zijn werkgever. Hij werd gisteren samen met Mohamed A.G. (38) schuldig bevonden.

De feiten dateren van april 2016. De dertiger voerde de inbraak uit, de twintiger werd verdacht van mededaderschap. Zo zou hij de dertiger geholpen hebben aan nuttige informatie zoals de locatie van de sleutel van de kluis en zijn code. Bij de inbraak werd er ruim 5.000 euro aan geld gestolen en daarnaast werden ook nog drie potjes medicinale cocaïne gestolen. Aan de hand van camerabeelden kon de politie destijds de dertiger arresteren, de twintiger kwam in het vizier nadat de speurders de gsm van de dertiger hadden doorzocht.

Après-ski

S., die op het moment van de diefstal op de boekhouding van het bedrijf werkte, werd inmiddels ontslagen. Hij gaf toe dat hij telefoons had gekregen maar bij het beantwoorden van de vragen door de 38-jarige had hij niet nagedacht. "Ik was op skivakantie en zat op de après-ski toen hij belde. Ik heb er niet over nagedacht maar achteraf voelde ik er me wel slecht bij", zei hij eerder tegen de rechter. De jongeman vroeg de vrijspraak maar daar ging de rechter niet op in. Hij zal nu een werkstraf moeten uitvoeren van zestig uur. Indien niet, vliegt hij alsnog in de gevangenis voor zes maanden. "De feiten tonen een gebrek aan respect en aan vertrouwen tussen u en uw werkgever", voegde rechter Suzy Vanhoonacker nog toe aan het vonnis. De dertiger, die de inbraak en diefstal niet ontkende, kreeg een celstraf van twee jaar effectief. "Elke andere straf had veel te licht geweest aangezien hij al meermaals voor diefstallen is veroordeeld", motiveerde de rechter tot slot. Of het duo in beroep gaat tegen het vonnis, is niet geweten. (TVDZM)