Volledig scherm
© Baert Marc

Ex-AA Gentspeler vrijgesproken voor oplichting

Profvoetballer Elton Kabangu is vrijgesproken voor oplichting. Eerder had het parket Halle-Vilvoorde nog een gevangenisstraf van negen maanden gevorderd tegen de 21-jarige man. De speler van de Nederlandse voetbalclub Willem II, die nog bij AA Gent speelde, werd ervan verdacht zijn bankrekening ter beschikking gesteld hebben van een bende oplichters, die van een bejaarde man 5.000 euro probeerden te stelen. “Maar in dit dossier zie ik geen enkel bewijs daarvan”, aldus de rechter. 

 1. Rik (89) krijgt medaille na spectaculaire reddingsactie in Craeybeckxtunnel: “Ik, een held? Ik heb toch niks bijzonders gedaan?”
  PREMIUM
  Kontich/Antwerpen

  Rik (89) krijgt medaille na spectacu­lai­re reddingsac­tie in Craeybeckx­tun­nel: “Ik, een held? Ik heb toch niks bijzonders gedaan?”

  Rik Voorhelst (89) verrichtte vorig jaar een spectaculaire reddingsactie in de Craeybeckxtunnel in Antwerpen. Hij liet zich aanrijden om een truck te stoppen die een auto meesleurde en hielp zo verder onheil te voorkomen. Donderdag kreeg Rik namens de federale overheid een zilveren medaille overhandigd voor zijn koelbloedige optreden. Maar zichzelf als een held beschouwen, nee, dat doet de Kontichnaar niet, hoeveel lof hij ook krijgt toegezwaaid. “De mensen die zich nu dag in dag uit inzetten om het coronavirus te bestrijden: dát zijn helden.”
 1. Franstalig nieuwsanker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuitzending
  Play

  Franstalig nieuwsan­ker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuit­zen­ding

 2. "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconferentie loopt niet helemaal zoals gehoopt
  Play

  "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconfe­ren­tie loopt niet helemaal zoals gehoopt