Zestien bomen weg voor bouwproject

Ondanks protest van de buurt en actiegroep 'Red Wilfried' moet het privéparkje op de hoek van de Weststraat en Sanderuslaan in Sleidinge toch wijken voor de bouw van achttien flats en drie huizen.


"Het bouwproject situeert zich in de dorpskern van Sleidinge, vlakbij het dorpsplein en bij het station", zegt schepen Patrick Huyghe (N-VA). "Volgens ons bestaat er geen rechtsgrond om de vergunning te weigeren. Eerst zouden er een dertigtal appartementen gerealiseerd worden, maar aan de zijde Weststraat zijn drie woningen in plaats van twaalf appartementen vergund. Aan de zijde Sanderuslaan blijft het bouwen beperkt tot twee bouwlagen en een hellend dak."


En wat met het verlies van groen? "Zestien bomen moeten geveld worden", bevestigt de schepen. "Ze zijn wel oud, maar nergens staan ze als monumentaal opgegeven. In de plaats komen er op het terrein zestien nieuwe bomen. Die komen in een gemeenschappelijke tuin van 1.850 vierkante meter, om het parkgevoel te bewaren."


Actiegroep Red Wilfried is zwaar ontgoocheld: "De eeuwenoude beuken en eiken moeten plaats ruimen voor beton. Het bosuiltje Wilfried moet met zijn jongen op zoek naar een nieuw nest. En de politici hadden geen oor voor onze tegenvoorstellen" (JSA)