Zaak-Julie Roelens uitgesteld naar november

De zaak voor de beroepspolitierechtbank over Julie Roelens, de 22-jarige vrouw die vorig jaar doodgereden werd in Ertvelde, is uitgesteld naar 20 november.
Julie Roelens
Wouter Spillebeen Julie Roelens

In eerste aanleg werd de chauffeur veroordeeld tot vier jaar cel. In de nacht van 9 op 10 september vorig jaar had de man een twintigtal pilsjes, coke én amfetamine in het bloed. Hij reed Julie Roelens aan, die samen met een vriend langs de straat wandelde na een fuif. De advocaat van de doodrijder haalde aan dat zijn cliënt de jonge vrouw nooit had kunnen ontwijken in de donkere straat, zelfs zonder drugs en alcohol in het bloed. De rechters volgden die redenering niet. Dat alles kan u hier herlezen.

20 november

Gisteren stond de zaak opnieuw gepland, ditmaal in de beroepspolitierechtbank, maar er werden enkel termijnen afgesproken waarbinnen de partijen hun argumenten kunnen overmaken aan elkaar en de rechtbank. De zaak wordt gepleit op 20 november. Kort erna zal de rechtbank een definitief vonnis vellen.

D., de man die Julie Roelens doodreed, hoopt in beroep op een gunstiger oordeel.
Gianni Barbieux D., de man die Julie Roelens doodreed, hoopt in beroep op een gunstiger oordeel.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.