Werken met veel hinder in Zeeschipstraat en op R4

In de Zeeschipstraat (N456) in Evergem starten vandaag grote wegenwerken. Ook een stukje van de Industrieweg (R4) wordt aangepakt.

De werken in de Zeeschipstraat duren tot half oktober. "De straat is in slechte staat en het asfalt moet volledig vernieuwd worden", zegt Sylvie Syryn van Wegen en Verkeer. "In de eerste fase herstelt de aannemer de greppels en waterslikkers om een goede afwatering te blijven verzekeren. Vanaf 31 augustus starten dan de eigenlijke asfalteringswerken. Het wegdek krijgt een nieuwe onderlaag en toplaag. Ook het fietspad wordt heraangelegd."


De eerste week van de werken is de hinder beperkt. Vanaf 31 augustus wordt de hinder groter. Het verkeer richting Gent moet dan over één rijstrook in plaats van twee en dit enkel richting Meulestedebrug. Het verkeer richting Eeklo volgt een omleiding via de Pantserschipstraat, de Wondelgemkaai, de Kluizensesteenweg en de Langerbrugsestraat. Het verkeer richting Zelzate rijdt om via de Pantserschipstraat, de Wondelgemkaai, de Langerbruggekaai en de Vasco da Gammalaan. Verkeer dat de industriezone Durmakker in Evergem moet bereiken, rijdt om via de N9 richting Eeklo. Tijdens deze werken rijden de fietsers in twee richtingen in een afgebakende zone langs de werfzone.


Vanaf 31 augustus tot half september wordt ook op de R4 gewerkt. "Het stuk Industrieweg (R4) van net voor de tramoverweg tot aan het kruispunt met de Zeeschipstraat krijgt een nieuwe toplaag. Ook de rechtsafslagstrook van de R4 naar de Zeeschipstraat, richting Meulestedebrug, krijgt een nieuwe toplaag in asfalt."


Vanaf 31 augustus moet het verkeer op de R4 van net voor de tramoverweg tot net aan het kruispunt met de Zeeschipstraat over één rijstrook en wordt er veel hinder verwacht. Het verkeer dat uit Gent komt, kan tijdens de werken niet vanop de R4 links afrijden via de Christoffelweg richting Sleidinge. Er wordt een omleiding voorzien via de afrit N9, Westbekesluis, Durmakker. Het verkeer kan ook doorrijden via het ovaal van Wippelgem en rechtsomkeer maken en zo weer de N456 naar Sleidinge oprijden. Op het kruispunt kan je altijd rechts afslaan naar de N456 en richting Meulestedebrug rijden. (JSA)