Waalbrug nog tot vrijdag afgesloten

De Waalbrug, die de Christoffelweg in Evergem verbindt met de R4 in Wondelgem, zal in de richting van Gent uiterlijk vrijdag weer kunnen openen. “Door de beperkte beschikbaarheid van het nodige materiaal kan het niet vroeger”, zegt de gemeente.
De Waalbrug is afgesloten in de richting van Gent
Wouter Spillebeen De Waalbrug is afgesloten in de richting van Gent

Dinsdagavond morste een vrachtwagen een onbekende smurrie op het wegdek van de Waalbrug. De brandweer en de Civiele Bescherming slaagden er niet in om het goedje op te ruimen, dus werd er besloten dat de bovenste laag van het asfalt verwijderd moest worden.

“Om het wegdek te kunnen herstellen, wordt er gebruik gemaakt van een speciale freesmachine”, duidt de gemeente. “Die maakt de weg weer ruw door de bovenste millimeters te fijnfrezen. Hierdoor wordt de stroefheid van de weg verbeterd en kan het verkeer er weer veilig passeren.”

Die machine laat voorlopig op zich wachten. “Door de beperkte beschikbaarheid van het nodige materiaal kan de weg niet eerder worden opengesteld. Tot en met vrijdag 7 september zal het verkeer naar Gent dan ook de omleiding blijven volgen.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.