Voormalig schepen Johan Van Hove verlaat gemeenteraad

Johan Van Hove.
JSA Johan Van Hove.
Voormalig schepen en huidig gemeenteraadslid Johan Van hove uit Evergem verlaat de gemeenteraad. Hij krijgt een job in China.

Johan Van Hove is al jaren het boegbeeld van de sp.a in Evergem. Hij was van 2000 tot 2012 schepen in Evergem. De laatste verkiezingen kwam zijn socialistische partij, samen met Open Vld en onafhankelijken op onder de naam Sterk. De meerderheid breken zat er ook op die manier niet in, waardoor Johan Van Hove opnieuw in de oppositie belandde.

Op donderdag 29 augustus zal hij voor de laatste keer als gemeenteraadslid naar het gemeentehuis van Evergem komen. Van Hove wordt secretaris op de Belgische ambassade in de Chinese stad Peking. Dat is een job die hij voor minstens twee jaar zal uitvoeren.

In de gemeenteraad wordt Johan Van Hove vanaf september opgevolgd door Christine De Wispelaere, die de vorige legislatuur ook al in de gemeenteraad zat.




Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.