Vijf jaar na dood Luc De Vos: nog altijd geen straat of plein in ‘zijn’ Wippelgem

Luc De Vos.
VDB Luc De Vos.
Vijf jaar na de dood van zanger en muzikant Luc De Vos is het in zijn geboortedorp Wippelgem bij Evergem nog altijd wachten op een straat of plein dat zijn naam draagt.

Op 29 november is het precies vijf jaar geleden dat Vlaanderen opgeschrikt werd door het nieuws van de plotse dood van Luc De Vos. Ook in zijn geboortedorp Wippelgem bij Evergem sloeg het nieuws in als een bom. Meteen werd gezegd dat Evergem de muzikant zou eren met een straatnaam, maar daar is het vijf jaar na datum nog altijd op wachten.

“Er is niet echt een reden waarom de straatnaam voor Luc De Vos er nog niet is”, zegt burgemeester Joeri De Maertelaere (N-VA) van Evergem. “Luc De Vos was van Wippelgem, één van onze negen dorpen in Evergem. We willen net in dat dorp een straat of plein naar Luc vernoemen. Maar de voorbije jaren hebben we daar nog geen mooie kansen toe gehad. Maar dat wil niet zeggen dat de straat of plein voor Luc De Vos er niet zal komen in de toekomst.”

In Wippelgem is er wel al een Mia-wegel en een wandeling die naar Luc De Vos genoemd is.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Willy VanErps

    Neen, er is geen enkel reden waarom het er nog niet is. Er is echter ook geen enkel reden waarom het er wel zou zijn.

  • renatus van de weyer

    Niet overdrijven aub. Als binnen twintig jaar zijn liedjes nog gezongen worden kan men er over nadenken. En trouwens: er zijn al zoveel zangers gestorven, als die allemaal een straat of plein moeten krijgen .... Zo speciaal is die toch ook niet geweest ? Ik lees ook in deze krant dat hij een grote luierik was.