Verkiezingsdebat met kopstukken: “Voor de jeugd, dus niet saai!”

Mike Claeys als zijn alter ego Fonkie Tuur op het podium van Belgium's Got Talent.
Foto VTM Mike Claeys als zijn alter ego Fonkie Tuur op het podium van Belgium's Got Talent.
De jeugdraad van Evergem en de vzw Oemtata organiseren op zaterdag 6 oktober een ‘jeugdig verkiezingsdebat’.

De organisatoren beloven dat het geen saai debat wordt. “Op zaterdag 6 oktober nodigen we de verschillende politieke partijen voor de komende verkiezingen uit om in debat te gaan”, zegt Bert Neyt, voorzitter van Jeugdraad Evergem. “In dit debat vertrekken we vanuit relevante jeugdige vraagstukken in onze gemeente. We gaan niet voor een saai debat, maar kiezen voor een jeugdige interpretatie. We willen in eerste instantie het jonge publiek in gesprek laten gaan met onze politici. Op het einde van de avond hopen we enerzijds dat de jeugd weet wat de politici van plan is met ‘hun gemeente’. Anderzijds hopen we dat de politiek een pak goede insteken mee naar huis neemt om verder mee aan de slag te gaan.

Het debat wordt in goede banen geleid door Mike Claeys, bekend van The Sloofs en Fonkie Tuur. Start om 20 uur in de Oemtata, Pastorijstraat 40 in Ertvelde.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.