Verkeerslichten kruispunt Brico aangepast:
veiliger oversteken, maar wel lange files

Deze en volgende week volgen nog aanpassingen

Evergem: Het drukke kruispunt Brico, aan de Zeeschipstraat in Evergem.
AWV Evergem: Het drukke kruispunt Brico, aan de Zeeschipstraat in Evergem.
De regeling van de verkeerslichten aan het drukke kruispunt Brico op de grens van Evergem met Gent is aangepast. Het is nu veiliger oversteken, maar er staan (voorlopig) lange files.

Zelfs op kalme weekenddagen wordt melding gemaakt van wachttijden en files tot twintig minuten aan de verkeerslichten van het kruispunt Brico.

“De regeling van de verkeerslichten aan het kruispunt van de R4 met de Zeeschipstraat en de Evergemsesteenweg is aangepast”, zegt Sylvie Syryn van Wegen en Verkeer. “Wie linksaf slaat van op de R4 krijgt vanaf nu apart groen. Bij het afslaan kan je zo niet meer in conflict komen met tegenliggers die op de R4 rechtdoor rijden.”

Tram geblokkeerd

Ook iets verderop werden de verkeerslichten aangepast, aan de verkeerslichten aan de overweg. Die werken nu gelijk met de verkeerslichten aan de Schouwingstraat. Zo wil AWV voorkomen dat wachtende wagens de aanrijdende trams blokkeren.

Monitoring

Er volgen deze en volgende week nog aanpassingen. “Omdat de kruispunten zo druk zijn en zo dicht bij elkaar liggen, is een goede afstemming van de verkeerslichten belangrijk”, zegt Syryn. “Die afstelling is een hele klus. We vragen nog een paar dagen geduld. We monitoren ook nauwgezet alle verkeer in deze zone. Ten laatste in de week van 19 november sturen we de verkeerslichten nog wat bij.”
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Eddy De Ridder

  Een grote ramp als je van zelzate komt

 • Monica Matthys

  Inderdaad een ramp! Van de afrit Lovendegem tot Brico 30 minuten aanschuiven!

 • Freddy De Vos

  Goed initiatief, maar men zou beter investeren in fietstunnels. Die zijn duurder, maar dan hebben beide partijen winst!

 • jurgen vanzieleghem

  Een ramp is het. Een uur bijna aanschuiven vanuit Meulesteebrug. Tot aan r4 kruispunt brico. Proficiat ervoor .

 • Verona De Bruyne

  Gisteren van beneden brug tot aan brico 45 min- geen 20 minuten! vandaag vanuit Langerbrugsestraat R4 niet kunnen oversteken wegens file R4. Aanpassing echt wel nodig, nu een file ramp!