Verkeerslichten aan Brico Evergem blijven problemen veroorzaken

Evergem: Het drukke kruispunt Brico, aan de Zeeschipstraat.
AWV Evergem: Het drukke kruispunt Brico, aan de Zeeschipstraat.
De verkeerslichten ter hoogte van het kruispunt Brico in Evergem blijven voor vraagtekens zorgen. In de nacht van 25 op 26 april paste Agentschap Wegen en Verkeer nog maar eens de verkeerslichten aan. Zaterdag bleek er alweer een probleem te zijn met de lichten, de politie moest ingrijpen en het verkeer regelen.

De lichten bleven zaterdagochtend rond 10 uur op rood staan, tot frustratie van vele bestuurders. Uiteindelijk moest de politie tussenkomen en het verkeer regelen terwijl AWV de lichten probeerde te herstellen. Rond 11.45 uur waren de lichten opnieuw in orde. De bestuurders hadden nadien veel lof voor de politieagenten. “Vier politieagenten aan beide kruispunten, twee agenten voor de tram. Ik ben daar nog nooit zo vlot gepasseerd de laatste maanden”, zei een bestuurder op sociale media.

Sinds november vorig jaar is het aanschuiven aan de kruispunten van de R4 met de Zeeschipstraat en Evergemsesteenweg in Evergem. AWV heeft de lichten anders geregeld om de veiligheid te verhogen en de doorstroming van de tram vlotter te maken, maar sindsdien stapelen de problemen zich op. Waarna er donderdagnacht nog een aanpassing kwam. “De files vanuit Zelzate zijn helaas verlengd sinds de vorige aanpassing”, zegt schepen Lucas Van der Meersch (CD&V). “AWV is er zich van bewust dat dit leidt tot meer sluipverkeer. Om de files vanuit Zelzate te doen dalen maakte AWV een nieuwe verkeersregeling op.” 

Binnen enkele jaren wordt er een volledig nieuw verkeersknooppunt aangelegd om het fileprobleem aan te pakken.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • mitch minnebo

  Ja inderdaad een dikke pluim voor de politie en een dikke duim naar beneden voor agentschap wegen en verkeer

 • Murat Kaya

  Het file probleem gekomen na dat aanpassen van licht Vroeger was beter dan nu

 • luc cattoir

  Een echte chaos hebben ze ervan gemaakt. Wat vroeger nog enigszins draaglijk was is nu herschapen in een klucht zonder voorgaande. Ondertussen zoeken heel veel bestuurders andere wegen waardoor ze ons straks waarschijnlijk heel fier zullen komen vertellen dat de situatie wel degelijk verbeterd is. Zulke flaters leiden in de privé onvermijdelijk naar "C4"

 • Sven Baillieu

  Het fileprobleem is er gekomen nadat ze de lichten aangepast hebben !!