Vanaf maandag: Achtergelaten fietsen aan tramhaltes worden weggehaald

Fietsen.
JSA Fietsen.
Evergem wil iets doen aan de achtergelaten fietsen aan de tramhaltes in de gemeente.

Aan de tramhaltes Brielken en Spoorwegstraat staan te veel zogenaamde weesfietsen en fietswrakken. Die worden binnenkort verwijderd om plaats te maken voor andere fietsen. “De fietsen krijgen op 6 november een bandje rond het wiel”, legt burgemeester Joeri De Maertelaere (N-VA) uit. “De fietsen met bandje die er eind november nog staan, worden weggenomen. Op dinsdag 27 november worden alle weesfietsen, en de fietsen zonder zadel of wielen, uit de fietsenstalling verwijderd.”

De politie contacteert de eigenaars van de fietsen met een rijksregisternummer. De gevonden fietsen zonder rijksregisternummer worden na drie maanden eigendom van de gemeente. Voor de weesfietsen aan de stations is er op een ander moment een gelijkaardige actie door de NMBS.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.