Truckchauffeur vlucht na serieuze botsing: getuigen gezocht

"Ik heb meer dan één goede engelbewaarder"

De Toyota Yaris raakte flink beschadigd bij de aanrijding.
Sam Ooghe De Toyota Yaris raakte flink beschadigd bij de aanrijding.
Een vrachtwagenchauffeur heeft enkele dagen geleden vluchtmisdrijf gepleegd na een zware aanrijding met een personenwagen op de R4 in Wippelgem. Het slachtoffer en de politie zijn op zoek naar tips.

"Ik heb meer dan één goede engelbewaarder", doet het slachtoffer haar verhaal. De vrouw van 58 uit Assenede reed donderdagavond op de R4 richting Zelzate met haar Toyota Yaris. Ter hoogte van het kruispunt in Wippelgem (Evergem) werd ze voorbijgestoken door een vrachtwagen.

"De truck raakte mijn wagen links achteraan", vertelt ze. "Mijn auto begon te tollen en ging door de middenberm. Ik belandde via een elektriciteitspaal dwars op het linkerrijvak, met mijn neus in de andere richting. Als bij wonder had ik geen schrammetje. Gelukkig werd ik zo goed bijgestaan. Andere chauffeurs, vooral jonge mensen, stopten en belden de politie. Anderen gaven me water en duwden de auto van de baan. Twee jonge mannen hebben zelfs geprobeerd om de truck nog in te halen."

De vrachtwagen was echter verdwenen. De chauffeur moet het incident opgemerkt hebben, maar besliste om verder te rijden en vluchtmisdrijf te plegen. "Niemand heeft de nummerplaat kunnen opschrijven", gaat het slachtoffer door. "Het was een grijs-witte truck, met nu wellicht wat rode verf aan van mijn wagen."

Verantwoordelijkheid opnemen

De vrouw roept getuigen op om zich te melden bij de politie, maar ziet het liefst de vrachtwagenchauffeur zichzelf aangeven. "Neem alsjeblieft je verantwoordelijkheid op", is haar boodschap.

De politie van Assenede-Evergem heeft het onderzoek in handen. Tips en getuigenissen zijn welkom via 09/257.00.10 of PZ.AssenedeEvergem@police.belgium.eu.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • nina deyrne

    Donderdag avond dit kan toch specifieker en al die camera's langs de R4... als het is op te flitsen lukt het wel maar die vrachtwagen terug vinden dan moeten de burgers het weer doen, succes.