Sprong van Kurt Moens naar provincie veroorzaakt verschuivingen in politiek Evergem

Patrick Huyghe wordt niet in 2022, maar nu al schepen

Kurt Moens tussen zijn vrouwelijke collega’s van het nieuwe provinciebestuur.
Wannes Nimmegeers Kurt Moens tussen zijn vrouwelijke collega’s van het nieuwe provinciebestuur.
Nu Evergemnaar Kurt Moens (50) gedeputeerde van de provincie Oost-Vlaanderen wordt, zijn er ook verschuivingen in de politiek van Evergem. Hij kan daar niet meer de man van het OCMW blijven, en wordt opgevolgd door zijn partijgenoot Patrick Huyghe. “Ik zal het lokaal werk missen”, zegt Kurt Moens.

Met 10.861 voorkeurstemmen bij de provincieraadsverkiezingen had Kurt Moens als lijsttrekker van N-VA een meer dan goede beurt gemaakt. Toen N-VA, CD&V en Groen een akkoord sloten om samen een nieuw provinciebestuur te vormen, kwam de naam van de Evergemnaar al snel naar boven als gedeputeerde.

“Ik ben blij met deze fantastische kans”, zegt Kurt Moens, nu de nieuwe bestuursploeg van de provincie officieel bekend gemaakt is. “Natuurlijk zal ik mijn politiek werk in Evergem missen, maar dit is een kans die ik met beide handen moet grijpen. Het is van de jaren veertig geleden dat Evergem nog eens een gedeputeerde in de provincie gehad heeft. Dat kan voor een gemeente alleen maar een voordeel zijn.”

Als voorzitter van het OCMW en schepen van sociale zaken werkte ik echt tussen de mensen. Dat zal ik missen

Kurt moens

Aan gemeentepolitiek kan Kurt Moens als gedeputeerde niet meer blijven doen. Hij was de voorbije zes jaar OCMW-voorzitter, en zou dat ook de komende zes jaar blijven. Ook al krijgt die taak na Nieuwjaar de naam ‘voorzitter van het sociaal comité’. “Als voorzitter van het OCMW en schepen van sociale zaken, werkte ik echt tussen de mensen. Ik heb dat ook altijd het liefst gedaan. We hebben ook het Zorgbedrijf Meetjesland opgericht, een samenwerkingsverband tussen verschillende rusthuizen in de regio. Dat staat nu goed op de rails, en dat kindje moet ik nu uit handen geven. Ook mijn deeltijds werk als leerkracht in Zelzate, moet ik stopzetten.”

Kurt Moens wordt al vanaf 3 december gedeputeerde bij de provincie Oost-Vlaanderen. Hij zal onder andere bevoegd zijn voor Onderwijs, Wonen, Recreatie en Financiën. Hij is opvallend ook de enige man in het nieuwe bastion van de provincie. Hij wordt ook de eerste gedeputeerde, en zal de hele ploeg dus moeten leiden.

Patrick Huyghe neemt in Evergem de bevoegdheden van Kurt Moens over.
kos Patrick Huyghe neemt in Evergem de bevoegdheden van Kurt Moens over.

Verschuivingen

In Evergem is dat goed nieuws voor huidig schepen Patrick Huyghe. Hij zou pas in 2022 opnieuw schepen worden. N-VA en CD&V hebben in Evergem één gedeeld schepenambt. Dat zou bij de start ingenomen worden door de piepjonge Sven Roegiers van CD&V, om dan op 1 januari 2022 te wisselen met Patrick Huyghe. Maar omdat Kurt Moens na Nieuwjaar dus niet in het schepencollege van Evergem komt, mag Patrick Huyghe meteen starten. Hij wordt in Evergem verantwoordelijk voor Sociale zaken, Ouderenzorg en rusthuizen, Senioren, Gezin, Welzijnszorg, Mensen met een beperking, Gelijke kansen, Asiel en migratie, Drugbeleid en wordt ook voorzitter van de raad van bestuur van het Zorgbedrijf Meetjesland.

Kurt Moens.
Wannes Nimmegeers Kurt Moens.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Guy De witte

    Proficiat kurt !