Spooroverweg dicht tot 15 december

Nog tot vrijdag 15 december voert Infrabel vernieuwingswerken uit aan de overweg in de Riemesteenweg, in Rieme bij Evergem.


De politie voerde vorige week een preventieve actie uit om de veiligheid van de buurtbewoners en de kinderen in de nabijgelegen school van Rieme te garanderen. "Tijdens de actie werd aan automobilisten en vrachtwagenbestuurders gevraagd wat hun bestemming was", zegt burgemeester Joeri De Maertelaere (N-VA). "Het is de bedoeling dat enkel plaatselijk verkeer kan doorrijden. Het andere verkeer moet de omleiding volgen via de Jacques Parijslaan, Ovaal Van Wippelgem en de Christoffel Colombuslaan. Voor de fietsers is een plaatselijke omleiding via Riemewegel. Bij de actie van vorige week werd geen enkele boete uitgeschreven. De komende dagen kunnen er repressieve controles gebeuren voor de wegomlegging, waarbij vrachtwagens een boete riskeren."


De overweg is tot 15 december volledig afgesloten voor alle verkeer, inclusief voetgangers en fietsers. Tot nu werd er 's nachts gewerkt. Van maandag 11 tot en met vrijdag 15 december wordt er overdag gewerkt. (JSA)