Rusthuis Ter Hollebeke Sleidinge wordt vanaf 24 juni vernieuwd: 15 reeksen van telkens vier kamers

Rusthuis Ter Hollebeke.
RV Rusthuis Ter Hollebeke.
De vernieuwingswerken aan de zestig kamers van woonzorgcentrum Ter Hollebeke in Sleidinge bij Evergem starten op 24 juni.

Het Zorgbedrijf Meetjesland legt 850.000 euro aan de kant voor de renovatie van de zestig kamers en badkamers. Het woonzorgcentrum dateert van 1 oktober 1994 en heeft een opknapbeurt nodig. De werken zullen een jaar duren en zullen gebeuren terwijl er toch een volle bezetting van het rusthuis is.

“We kunnen kamers niet leeg laten staan, want dat zou een te groot inkomensverlies betekenen”, zegt algemeen directeur Piet Vanwambeke. “We hebben twee interne ruimtes verbouwd, zodat de bewoners van de kamers waar op dat moment gewerkt wordt, tijdelijk naar daar kunnen verhuizen. We zullen werken in 15 blokken van telkens vier kamers. Er zal telkens twee weken gewerkt worden, en dan moeten de vier kamers klaar zijn. We gaan eind juni en begin juli eerst een modelkamer maken om te zien of de opgemaakte plannen ook in de praktijk werkbaar zijn. Na de zomer start dan de verbouwing van de kamers zelf. De bewoners zullen zo snel mogelijk weten wanneer hun kamer aan de beurt is en wanneer zij dus voor twee weken naar een andere kamer moeten verhuizen. Nadien keren ze terug naar een mooi vernieuwde kamer, met modern sanitair.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.