Poederbrief in brievenbus kamerlid en schepen Kathleen Depoorter (N-VA): “Laffe daad, met heel vies gevoel”

Schepen en kamerlid Kathleen Depoorter.
JSA Schepen en kamerlid Kathleen Depoorter.
Er is vandaag (woensdag) een poederbrief gevonden in de brievenbus van kamerlid en schepen Kathleen Depoorter (N-VA), bij haar thuis in Evergem.

De poederbrief werd woensdag uit de bus gehaald door Alain Bogaert, huisarts en de echtgenoot van Kathleen Depoorter. De politica zat voor haar politiek werk in Brussel, maar kwam meteen naar huis. “De politie en brandweer werden verwittigd, en zullen nu de nodige onderzoeken doen”, zegt Kathleen Depoorter in een eerste reactie. 

“Dit is een laffe daad, of het nu echt gaat om een gevaarlijk poeder of om een slechte grap. De brief werd bij mij thuis in de bus gestoken, dus ik zie dat als een aanval op mijn gezin. Een heel vies gevoel. Of ik een idee heb waar dit vandaan komt? Ik heb mij al suf gepiekerd, maar ik heb totaal geen idee. Ik ben in de Kamer nu vooral bezig met de bestrijding van het coronavirus en ben ook actief in de dossiers van de financiën. Ik zou niet weten welke link er zou moeten zijn, om zoiets te doen. We wachten voorlopig het onderzoek af.”