Opnieuw inwoner van Evergem opgenomen met legionellabesmetting

De bron van de legionellabesmetting wordt momenteel gezocht in de bedrijven in de Gentse kanaalzone.
Joel Hoylaerts / Photonews De bron van de legionellabesmetting wordt momenteel gezocht in de bedrijven in de Gentse kanaalzone.
Een inwoner van Evergem is in de late namiddag in het ziekenhuis beland met een legionellabesmetting. Dat brengt het aantal patiënten dat momenteel behandeld wordt terug op zestien.

Sinds gisterenmiddag werden er geen nieuwe besmettingen meer gemeld. In totaal hadden zestien patiënten de bacterie opgelopen. Maandagavond kwam het nieuws dat een van hen, de 50-jarige Hervé Férodet, aan de ziekte bezweken was. Vandaag in de late namiddag meldde een nieuwe patiënt zich. 

De bewoner uit Evergem kreeg zijn eerste klachten al rond 9 mei. “Dat is op zich goed nieuws voor ons”, duidt Joris Moonens van het Agentschap Zorg en Gezondheid. “Dat is dezelfde periode als de andere patiënten, dus dat verandert niets aan onze theorie over de duur en de bron van de besmetting.”

De testen op de koeltorens gaan intussen verder. Vandaag werden in nog twee extra bedrijven stalen genomen, wat het totaal op negentien brengt.

Bekijk ook:

Familie getuigt over dodelijk legionella-slachtoffer

Al je vragen over legionella beantwoord door expert
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • willy Adriaenssens

  Onbegrijpelijk dat men de oorzaak niet kan achterhalen ,men sust de mensen dat niet gevaarlijk is ,destijds is er wel een half regiment soldaten aan gestorven in de VS.

 • Sabrina Raes

  Zeker controle doen bij Taminco.

 • Kees Vink

  Inwoners van Evergem zitten met een hoop vragen en leven in angst maar van ons Maggie horen ze niets. Als het om echte echte problemen gaat zijn ze stil.

 • Febe Chapin

  Wij koken alle water voor gebruik, alle onbedekte water in tuin uitgegoten en bleekmiddel in recente regenwateropslag. Wij voelen ons echt onveilig in Evergem voor het eerst. Liever 'overreageren' dan zo een ziekte in huis te brengen. We horen niets van de gemeente! Die zijn bezig verkiezingsborden uit te hangen. Echt triestig... hebben burgers nog enig echte waarde in ons land? Hoe is zoiets zelfs mogelijk op dit schaal in dit tijdperk? Ik ben echt diep teleurgesteld..

 • Michel Jacobs

  Ik vind dit een beetje raar .Rekening houdend met de windrichting en de incubatietijd, moet je toch een idee krijgen vanwaar het komt als alle slachtoffers in dezelfde regio wonen.Het kan daarbij gaan om GELIJK WELKE aerosol verspreidende installatie, niet noodzakelijk een koeltoren.Met het vinden van microben in cultuur kan je serieus pech hebben, maar toch roept het feit dat dit zo lang duurt veel vraagtekens op ivm de efficiëntie van het onderzoek.