Nieuw zaaltje Oemtata tegen september klaar

De bouw van het nieuwe zaaltje van Oemtata vlot goed.
Foto Joeri Seymortier De bouw van het nieuwe zaaltje van Oemtata vlot goed.
De bouw van het polyvalente zaaltje van jeugdcafé Oemtata in Ertvelde gaat een tweede fase in. In september moeten de werken klaar zijn.

De oude accommodatie in de Pastorijstraat in Ertvelde voldeed niet langer aan de veiligheidsnormen. Het nieuwe zaaltje zal plaats bieden aan 120 mensen. "Onze vzw steekt zelf 30.000 euro in de bouw en de gemeente Evergem geeft ook een bouwsubsidie van 50.000 euro", zegt voorzitter Bram De Saedeleer. "Het rustieke karakter van het café blijft bewaard. We kozen bewust voor een karaktervolle gevel voor onze feestzaal. De gerecupereerde stenen voor de gevel zijn afkomstig van een oude boerderij op Stoepe. De nieuwe zaal zal vanaf september gebruikt kunnen worden voor de meest uiteenlopende dingen: optredens, fuifjes, communies of lentefeesten, jubilees maar ook bijvoorbeeld een cursus bloemschikken."


Een crowdfunding heeft al 15.000 euro opgebracht, maar er is nog meer geld nodig. Tot eind mei kan je vzw Oemtata nog steunen. "Elke bedrag is welkom. Hoe meer er binnenkomt, hoe minder centen van de renteloze lening we moeten aanspreken", zegt Bram nog.


Meer info over steun op p.de.neve@skynet.be. (JSA)