Meetjeslanders die via N9 naar Gent willen, let op: vanaf maandag werken aan Palinghuizen

De werken moeten eind augustus afgerond zijn.
JSA De werken moeten eind augustus afgerond zijn.
Vanaf maandag 5 augustus wordt gewerkt aan het kruispunt van de Palinghuizen (N9) met de Gentse stadsring (R40).

Meetjeslanders die vanuit Maldegem, Eeklo, Lievegem of Evergem via de N9 naar Gent komen, moeten rekening houden met de werken. Het kruispunt van de Gentse stadsring met Palinghuizen wordt vanaf 5 augustus uitgerust met een nieuwe verkeerslichteninstallatie. Tijdens de eerste week van de werken zullen verschillende rijstroken afgesloten zijn voor het verkeer. Alle bewegingen op het kruispunt blijven wel mogelijk. De werken moeten voor de start van het schooljaar afgerond zijn.

“Er komen nieuwe verkeerslichten met ledlampen, de bekabeling wordt vernieuwd, en enkele voetgangersoversteken krijgen akoestische signalisatie voor blinden en slechtzienden”, zegt Sylvie Syryn van Wegen en Verkeer. “Tijdens de eerste fase maakt de aannemer sleuven voor de nieuwe bekabeling in de rijweg. Dit gebeurt per rijstrook, zodat in elke richting steeds verkeer mogelijk is. Er zullen wel minder rijstroken open zijn dan normaal. In fase twee werkt de aannemer in de voetpaden en parkeerstroken. Voetgangers zullen hinder ondervinden en er zal parkeerverbod gelden. Tegen eind augustus zijn de werken klaar.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.