Marcske van FC De Kampioenen leert kinderen kraantjeswater drinken: “Lekker en 200 keer goedkoper dan flessenwater”

De kinderen hingen aan de lippen van Herman Verbruggen.
JSA De kinderen hingen aan de lippen van Herman Verbruggen.
Meer dan 200 schoolkinderen uit Evergem zijn langs geweest in het waterproductiecentrum van Kluizen, om er alles over drinkwater te leren.

Acteur Herman Verbruggen, Marcske uit FC De Kampioenen, mocht de leerlingen ontvangen bij De Watergroep, en ze rondleiden in Kluizen. Via een fotozoektocht leerden de kinderen hoe het drinkwater gezuiverd wordt in het waterproductiecentrum. “Voor mij is het de normaalste zaak van de wereld om kraantjeswater te drinken”, zegt Herman Verbruggen. “Kraantjeswater is een gezond alternatief, en het voldoet aan strenge kwaliteitseisen. Met een draai aan de keukenkraan les je je dorst. Zo gemakkelijk! En toch behoort België wereldwijd tot de landen met de hoogste flessenwaterconsumptie. Gek toch? Zeker als je weet dat kraantjeswater zowat 200 keer goedkoper is dan flessenwater. Ik hoop dat ik de kinderen uit Evergem iets bijgebracht heb.”
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ronny Cuypers

  Ik drink altijd kraantjeswater. Met een Sodastream maak ik er bruiswater van. Met mijn koffiezetter wordt het dan weer koffie. In mijn kookpot wordt het soep met groenten en balletjes. Allemaal met kraantjeswater.

 • freddy henslegers

  Dan spreken we nog niet over het overschot van de druglabs die in het water worden gekieperd. Men zegt altijd wat er werd uitgezuiverd maar nooit welke residus er achter zijn gebleven. Het filtraat dat uit het kraantje komt ziet er best goed uit totdat men het begint te ontleden. In Israel haalt men drinkwater uit zee en draait men het kraantje zelfs niet meer dicht, waarom kan dat hier niet?

 • emiel hayen

  Het is geweten dat chemische producten zoals bvb resten van anticonceptie er niet kunnen uitgehaald worden, dat kan niet anders dan lekker zijn .

 • Jan Van Gent

  Ga dan maar eens in Oostakker daar bij de mensen proberen om hun dat te laten drinken. Waar houden ze zich mee bezig dat is allemaal om interessant te willen zijn . Nu ja op die leeftijd kan je ze van alles wijsmaken maar of hij het zelf zal drinken eens de camera weg is ???

 • Elsa Van Parys

  Marieke laat de kindjes eerst eens zien hoe ze kraantjeswater maken