Lichten Brico-kruispunt worden volgende maand (nog eens) aangepast

Evergem: Het drukke kruispunt Brico, aan de Zeeschipstraat.
AWV Evergem: Het drukke kruispunt Brico, aan de Zeeschipstraat.
De verkeerslichten aan het Brico-kruispunt in Evergem worden in de loop van de maand maart nog eens aangepast, voor een vlottere doorstroming.

Wegen en Verkeer heeft de verkeerslichten aan het drukke kruispunt aan de Brico in Evergem enkele weken geleden anders afgesteld, zodat sommige bewegingen conflictvrij kunnen gebeuren. Daardoor zijn er de laatste weken een pak meer files rond het kruispunt. Dat zorgt voor ergernissen op sociale media. De lichten werden al eens aangepast, maar er is nog meer nodig.

“We hebben nu van het Agentschap Wegen en Verkeer vernomen dat zij nog in de loop van de maand maart een nieuwe aanpassing van de afstelling van de verkeerslichten hebben ingepland”, zegt schepen Lucas Van der Meersch (CD&V). “De wijzigingen houden zowel de aanpassing van de hardware op de installatie, als de aanpassing van het sturingsprogramma in de kast in. Daarmee hoopt het Agentschap de rijrichting R4 vanuit Zelzate meer doorstroming te geven.”
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • mitch minnebo

  Dan vraag je af wie deze beslissing heeft genomen is die persoon of personen wel bekwaam voor deze job en hoeveel verdienen ze ? Komt dit van ons belastingsgeld ?? Stel hier mij wel vragen. Ze zouden beter een voorbeeld aannemen van Nederland die staan 50jaar voor op wegen structuur.... Zeg het maar effe...

 • jean-paul verstraete

  Aan de oversteek van de tram wordt het rood....er komt zelfs geen tram. En op dat moment springen de twee volgende lichten ook op rood. Dus gewoon teveel onnodig rood licht. Zo zware studie kan dat toch niet zijn om dat efficiënter te laten lopen....

 • nina deyrne

  Hét verkeerspunt waar met het minst verkeersinzicht bij gebruikt. Rij eens een week sochtend , smiddags en savonds in de spits in alle richtingen en jullie zullen snel beseffen waar er ingegrepen moet worden. Vorige aanpassingen ook er konden opeens maar 5 autos vanuit zelzate doorrijden tijdens groen licht. Dan doe je toch gewoon maar wat ipv wat inzicht te tonen.

 • Thomas De Coninck

  Nog een vlottere doorstroom??