Joke Schauvliege (CD&V) brengt dochter Kato (18) voor het eerst mee naar stembusgang

Joke Schauvliege met dochter Kato en echtgenoot Peter.
Joeri Seymortier Joke Schauvliege met dochter Kato en echtgenoot Peter.
Oud-minister Joke Schauvliege heeft zondagochtend om 10 uur haar stem uitgebracht, in de sporthal van Ertvelde.

Joke Schauvliege kwam stemmen met haar echtgenoot Peter, en bracht voor het eerst ook dochter Kato (18) mee naar de stembusgang. Het was de eerste keer dat Kato mocht stemmen. “En ik weet maar al te goed naar wie mijn bolletje gaat”, knipoogt Kato.

Voor Joke Schauvliege worden het vandaag spannende verkiezingen. Ze nam begin dit jaar ontslag als Vlaams minister, nadat ze na enkele ongelukkige uitspraken zwaar onder vuur kwam te liggen. Na dat ontslag kon Schauvliege wel op een stroom van sympathie rekenen, van mensen die vonden dat ze te hard werd aangepakt. Haar campagne draaide de voorbije weken dan ook volledig rond meer redelijkheid in de politiek.

Vijf jaar geleden haalde Joke Schauvliege nog een mooie 55.291 voorkeurstemmen in Oost-Vlaanderen. Ze haalde toen voor haar CD&V 18,3 procent en vijf zetels binnen. Vanavond wordt duidelijk of dat deze keer ook lukt.

Joke Schauvliege brengt haar stem uit.
Joeri Seymortier Joke Schauvliege brengt haar stem uit.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.