Extra snelheidsmaatregelen op komst in Doornzeelsestraat

Er wordt te snel gereden in de straat.
Geert De Rycke Er wordt te snel gereden in de straat.
Evergem plant snelheidsremmende maatregelen in de Doornzeelsestraat, in deelgemeente Doornzele.

“Er staan in de Doornzeelsestraat nu al op verschillende plaatsen gele paaltjes naast de rijweg”, zegt schepen Lucas Van der Meersch (CD&V). “In het najaar gaan we nog extra maatregelen doorvoeren, om het verkeer daar effectief trager te doen rijden. Van Kerkbrugge naar Doornzele wordt vandaag echt nog veel te snel gereden. Er zitten ook verraderlijke bochten in de weg en daar gebeurden al enkele zware ongevallen. We gaan op verschillende plaatsen de weg versmallen, zodat het verkeer echt zal moeten vertragen.”

De gemeente Evergem werkt samen met de bewonersgroep Leefbaar Doornzele. Eerder kon je al lezen dat er paaltjes komen aan de weg naar school Braambos. “Er zijn nog meer ideeën om Doornzele beter en veiliger te maken. We kijken hoe we het vrachtverkeer uit Doornzele kunnen weren, en zoeken ook een systeem om de wagens op Doornzele Dries weg te krijgen van de ventwegen en zo snel mogelijk op de hoofdweg te krijgen. Ook aan het zwerfvuil en vandalisme in de buurt van Dries wordt iets gedaan”, zegt schepen Van der Meersch nog.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.