Evergemnaar (85) overlijdt na val met elektrische fiets

De brandweer plaatste een rode tent op het fietspad.
Wouter Spillebeen De brandweer plaatste een rode tent op het fietspad.
Een 85-jarige man uit Evergem is donderdagochtend overleden na een val met een elektrische fiets op de N456 (Hulleken) in Evergem. De hulpdiensten probeerden hem nog te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten.

De bejaarde man reed op het fietspad in de richting van Kaprijke toen hij iets na 10 uur ten val kwam. De hulpdiensten kwamen ter plaatse, maar hun hulp mocht niet meer baten. Hij kwam ter plaatse om het leven. De brandweer plaatste een rode tent om het lichaam van de man aan het zicht te onttrekken. Rond 12 uur werd het fietspad weer vrijgemaakt.

Hoe de man precies ten val kwam, wordt nog onderzocht. Het parket Oost-Vlaanderen voert nog verder onderzoek naar de omstandigheden. “Het staat intussen wel vast dat er geen andere partijen bij betrokken waren. Het gaat dus niet om een aanrijding”, klinkt het. De achterband van de elektrische damesfiets was lek, maar of dat de aanleiding was van de val, is nog niet duidelijk. Enkele buurtbewoners speculeren dat het slachtoffer mogelijk onwel werd tijdens het fietsen, maar het parket stelt voorlopig dat de man overleden is aan een hoofdwonde die hij opliep bij de val. De fiets is in beslag genomen voor verder onderzoek.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Michel Jacobs

  De e-bike geeft aan mensen die al jaren eigenlijk niet meer in staat zijn om te fietsen, de illusie dat ze terug de ronde van Vlaanderen kunnen rijden.Ze komen hier bij ons ook met tientallen voorbij en velen eindigen op de spoedgevallen of erger.

 • karl van dyck

  Ja Guy doe maar mee met de overheid. Die overeid gaat nog even wachten tot 4/5 van de Belgen een E-bike heeft en dan gaan we die toch lekker belasten met wegentaks en de daar bijhorende verzekering. Alles wordt zo voorspelbaar.

 • carina vereecken

  Veel sterkte aan de getroffen familie

 • Sobek Wessels

  Elk jaar zijn er zo'n 1500 eenzijdige Fiets ongevallen , valpartijen met zware gewonden , hoofd wonden, breuken en een substantieel deel met blijvende Hersen schade . Maar Toch Vindt de Fietsersbond en de Politiek het niet Nodig om een Fietshelm te verplichten , net zoals de Gordel dracht in de wagen ? Het zou Thans Veel Leed voorkomen ? Zeker nu er meer en meer Fietsers zijn .

 • Guy Delangen

  Helaas rijden deze fietsen te snel om veilig op de weg te zijn.