Evergem kondigt algemeen verbod op feestvuurwerk af voor oudejaarsavond

Geen vuurwerk meer.
RV Geen vuurwerk meer.
Op oudejaarsavond zal je dit jaar in Evergem geen vuurwerk mogen afsteken in je tuin. Er komt een algemeen verbod.

De gemeenteraad keurde het aangepaste politiereglement goed. “Een van de aanpassingen is het algemeen verbod op particulier vuurwerk”, zegt burgemeester Joeri De Maertelaere (N-VA). “Tot vorig jaar was het toegelaten om op oudejaarsnacht feestvuurwerk af te steken, maar voortaan mag dat niet meer. Vuurwerk afsteken door particulieren was al langer algemeen verboden door de Vlaamse Overheid. De gemeenten konden een uitzondering maken. In Evergem was er een uitzondering op oudejaarsnacht tussen middernacht en 1 uur. Die uitzondering is er nu niet meer.”

Vervuilend 

Maar waarom dit verbod? “Eerst en vooral voor het brandgevaar. Er zijn te veel ongevallen met gekwetsten en brand. Maar we doen het ook voor het dierenwelzijn. Dieren zijn bang van de knallen en breken vaak uit. Dieren in paniek kunnen in gevaar zijn of anderen in gevaar brengen. En vuurwerk is ook vervuilend voor het milieu”, zegt de burgemeester nog.

Professioneel vuurwerk bij evenementen mag wel nog. Maar dat moet wel op voorhand aangevraagd worden bij de gemeente.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Patrick De Smet

    Zeer goede beslissing elk jaar miseri met dat vuurwerk

  • Wesleymail Vanhecke

    Ik ben fier op mijn Burgemeester en zijn college! Dat is een verstandige beslissing! Laat vuurwerk over aan professionals, er zijn genoeg evenementen waar je van vuurwerk kunt genieten. Dikke pluim.