Dubbel pech: in Cyprus gegijzeld door problemen Thomas Cook, thuis in Evergem inbraak in krantenwinkel

Bevriende Meetjeslanders willen snel naar huis na horrorvakantie

Carla Vanherbruggen en haar vrienden uit Evergem, aan hun zwembad in Cyprus.
JSA Carla Vanherbruggen en haar vrienden uit Evergem, aan hun zwembad in Cyprus.
Carla Vanherbruggen uit Evergem beleeft samen met twee bevriende koppels een horrorvakantie in Cyprus. Door de problemen bij Thomas Cook mochten ze maandagavond enkel hun hotelkamer weer in, als ze extra betaalden. Tot overmaat van ramp werd in de nacht van zondag op maandag ook nog eens ingebroken in hun krantenwinkel Evergreen, thuis in Evergem.

Carla Vanherbruggen zou samen met de familie van Transport Vereecke uit Sleidinge en de familie Versluys in Sleidinge genieten van een weekje zorgeloze zon in hotel Sentido Cypria Bay in Cyprus. Ze kwamen zaterdag aan, en hebben de twee eerste dagen echt genoten. Maar maandagmiddag liep het helemaal mis. “Maandag lag er een briefje op de kamer dat we naar de receptie moesten met onze kredietkaart”, vertelt Carla van aan haar zwembad in Cyprus. “We hebben dat niet gedaan. We hebben voor vertrek 2.400 euro betaald voor ons weekje vakantie, dus waarom zouden ze nu nog een kredietkaart nodig hebben? Maar maandagavond was onze kamer vergrendeld, en konden we de kamer niet meer in. We hebben het been stijf gehouden, maar er was geen ontkomen aan. Na middernacht zijn we dan geplooid en hebben we 100 euro betaald. Dan mochten we één nacht op de kamer en konden we gaan slapen. Onze vrienden hebben geweigerd en zijn de hele nacht in de lobby van het hotel moeten blijven. Onze reis is op voorhand volledig betaald. Een schade!”

7.000 euro buit

Ook vanuit het thuisfront in Evergem kwam er nog slecht nieuws. Carla is de uitbaatster van krantenzaak Evergreen, en daar werd in de nacht van zondag op maandag ingebroken. “Dubbel pech dus deze vakantie”, zucht Carla. “De winkel blijft open met ons personeel, maar in de nacht van zondag op maandag werd er ingebroken. Ze moeten via de kelder binnengeraakt zijn. Gelukkig ging het alarm af toen ze in de winkel kwamen. In hun vlucht hebben ze toch nog sigaretten en tabak mee genomen. De buit is toch al snel ook 6.000 tot 7.000 euro. Ook dat is echt geen leuke gedachte als je van een welverdiende vakantie probeert te genieten.”

Komende dagen onzeker

Hoe het nu verder moet, wist Carla dinsdagmiddag zelf niet. “We krijgen hier niet veel informatie, en horen alleen dat je beter betaalt als je nog een beetje van je vakantie wil genieten. We zouden graag terugkeren, maar er zijn geen vluchten. De vluchten die er wel zijn, zijn dan nog eens peperduur. We horen ook dat we best zelf niet te veel proberen te regelen, omdat we dan later geen aanspraak zouden maken op een terugbetaling of garantiefonds. We hebben ons dinsdag dan toch maar aan het zwembad gelegd. Maar genieten is er niet meer bij. Zo’n vakantie wens ik niemand toe”, zegt Carla Vanherbruggen nog.

Lees ook: 

Wat als hotelbaas extra geld vraagt? En kan ik nog vertrekken als ik vakantie geboekt heb? Dit moeten getroffen reizigers weten
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Frank Joos

  En de daders mogen ze nog pakken, ze krijgen toch niks. Bij ons ook gebeurd. De daders werden opgepakt en 4 dagen opgesloten. Proces hebben ze 3 x verloren maar we kregen NIETS. Hadden geen vast adres in belgie en ook niet in buitenland en daarmee was de kous af.

 • André Lernout

  Bij een overname, gelieve al die klantonvriendelijke hotels uit te sluiten als bestemming. Ook de andere reisorganisaties zouden dit moeten doen om hun duidelijk te maken dat terroriseren van klanten NIET KAN!!!

 • DIRK VAN DESSEL

  Brute pech !

 • marc mortier

  Vraag voor juristen : de reizigers zijn geen partij. Het hotel heeft een contract met Thomas Cook die zijn verplichtingen niet nakomt. Mag het hotel "verhaal" halen bij de reizigers die reeds voorafgaandelijk betaald hebben aan TC ? Klaarheid gewenst, ook bij het Ministerie van Economische Zaken.

 • Luke Vincke

  Hun krantenwinkel is op 20 meter van het politebureau, maar ja die zijn 's nachts natuurlijk dicht.(hoofdkantoor van een gemeente van 35.000 inwoners !) 'T is nacht, alle flikken slapen zacht, nietwaar?