Deze maand drie nieuwe speelpleinen: Cardijnwijk, Grovermansdreef en Artveldestadion

Binnenkort gaan buiten spelen?
thinkstock Binnenkort gaan buiten spelen?
De gemeente Evergem heeft de voorbije weken drie speelpleinen vernieuwd, en opent die later op de maand.

Er werd gewerkt aan het speelplein in de Cardijnwijk, Grovermansdreef en aan het Arteveldestadion. “We hebben gekozen voor een grondige verfrissing”, zegt schepen Kenny Ketels (N-VA). “Na een lang proces zijn de werken aan de pleinen Cardijnwijk, Grovermansdreef en Artveldestadion eindelijk afgerond. Voor deze nieuwe speelpleinen zetten we volop in op een natuurlijke aanleg met speelheuvels en houten speelelementen. Aan sommige randen van de beplanting zaaiden we een kruidenmengsel. We maaien het gras niet overal kort. Zo ontstaan er paadjes en meer gesloten hoekjes om te spelen.”

In het gazon liggen ook enkele lager gelegen zones, zogenaamde wadi’s. “Bij regen bufferen ze het water van de verharding. Het water verdwijnt na enkele dagen en bovendien zorgt dit voor een extra speelelement”, vult schepen Sven Roegiers (CD&V) aan.

Het plein Arteveldestadion wordt geopend op zaterdag 18 mei om 14 uur. In de Cardijnwijk ben je welkom op woensdag 22 mei tussen 13.30 en 14.30 uur. Het speelplein in de Grovermansdreef wordt diezelfde dag geopend tussen 15 en 17 uur. Er is een begeleid spel door enkele animatoren. De kinderen krijgen een drankje en een koekje.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.