Callcenter voor alle vragen rond legionella: 09/210.10.10

Extra waakzaamheid bij minste symptomen wordt gevraagd

Het call center is nu open.
thinkstock Het call center is nu open.
Er wordt vandaag een callcenter geopend met iedereen die in de buurt van Evergem en Gent met vragen zit over legionella: 09/210.10.10.

Nu er een eerste dodelijk slachtoffer te betreuren valt door de legionellabesmetting in de buurt van Evergem en de Kanaalzone in Gent, zitten steeds meer mensen met angst en vragen. “We openen nu een callcenter, samen met de stad Gent en de dienst Zorg en Gezondheid”, zegt burgemeester Joeri De Maertelaere (N-VA) van Evergem. “We proberen onze burgers zo goed mogelijk te informeren, via alle mogelijke kanalen. Maandag werd zelfs een sms uitgestuurd via B-alert. Ook via sociale media en de website van de gemeente zijn er constant updates. De bron van de besmetting is nog altijd niet gevonden, en dat is wel frustrerend en moeilijk. Vast staat wel dat het water thuis uit je kraan, helemaal geen gevaar is. We leven enorm mee met de familie van het dodelijk slachtoffer. Veel kan de doorsnee burger echter niet doen. Wij raden nog altijd aan om met de minste klacht van grieperigheid, hoofdpijn, of braken, zo snel mogelijk de huisarts te raadplegen.”

Zeven van de zestien patiënten zijn afkomstig uit Evergem. Bij de huisartsen is het daar nochtans niet echt drukker dan anders. “De patiënten die langs komen, vragen wel of het toch geen legionella zou kunnen zijn”, zegt huisarts Alain Bogaert. “Er zijn ook wel wat meer telefoontjes met vragen. Alle huisartsen zijn goed gebriefd, en zullen klachten niet minimaliseren. Via een urinestaal kunnen we snel opsporen of het om legionella gaat. Binnen de paar uren hebben we resultaat van het labo. Onze raad blijft dus: niet panikeren, maar bij klachten zeker en vast je huisarts raadplegen”, klinkt het nog.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Febe Chapin

    Ik heb van B-alert noch een sms bericht noch een mail gehad terwijl ik in Evergem woon en ingeschreven ben bij B-alert, maar een collega in Drongen heeft wel van alles ontvangen. Heel efficiënt werkt het ook blijkbaar niet bij B-alert!