Burgemeester lokt honderden kijkers naar Facebook

Burgemeester Joeri De Maertelaere zat gisterenavond meer dan een uur voor zijn webcam om vragen van bewoners te beantwoorden via Facebook Live .
Repro JSA Burgemeester Joeri De Maertelaere zat gisterenavond meer dan een uur voor zijn webcam om vragen van bewoners te beantwoorden via Facebook Live .
De eerste Facebook Live van burgemeester Joeri De Maertelaere (N-VA) uit Evergem heeft gisterenavond meteen een tsunami aan vragen veroorzaakt.

Wie gisteren om 18 uur naar de Facebookpagina van 'Gemeente Evergem' ging, kon de burgemeester voor zijn webcam zien zitten. In de reacties onder het filmpje konden de Evergemnaren hun vraag stellen. De burgemeester las die dan luidop en gaf meteen een antwoord. Een beetje een moderne manier om met de burgemeester op café te gaan, en hem alles te vragen wat je wil weten. De vragen stroomden razendsnel binnen en het aantal kijkers schommelde constant tussen de 130 en de 190 kijkers. Over het hele uur waren dat dus honderden bezoekers. Joeri De Maertelaere ontpopte zich alvast tot een goede dossierkenner. Op zowat alle vragen kon hij los uit de pols antwoorden, vaak met cijfers en bedragen er bovenop.


De vragen die de inwoners van Evergem postten, waren vaak heel persoonlijk. Veelal over kleine probleempjes in de eigen straat. Ook de verkeersveiligheid rond de scholen, de toestand van de voetbalvelden en de vraag naar meer groen in het dorp kwamen regelmatig terug. Burgemeester Joeri De Maertelaere lanceerde meteen ook heel wat nieuwtjes. Zo komt er naast de losloopweide in de vogelwijk van Rieme een tweede losloopweide voor honden op het kasteeldomein van Wippelgem. Volgend jaar gaat de gemeente ook 95.000 euro investeren om de verlichting aan de Finse piste te vernieuwen. En Sleidinge krijgt volgend voorjaar een nieuwe supermarkt, met daarin ook een Postpunt.

Zwembad

Ook over het zwembad werden vragen gesteld. "Ons zwembad is gebouwd in 1976, dus moeten we de komende maanden beslissingen nemen", zei burgemeester De Maertelaere. "Ofwel moeten we grondig renoveren ofwel moeten we voor een nieuw zwembad kiezen. Dat nieuw zwembad zou dan naast het bestaande kunnen komen. Maar die beslissing is nog niet genomen." (JSA)