Blauwalg ontdekt in vijver Reigerstraat Ertvelde: vermijd contact met water

Blauwalg.
ANP Blauwalg.
Er is blauwalg ontdekt in de vijver in de Reigerstraat in Ertvelde. Alle contact met het water moet vermeden worden.

Het gemeentebestuur van Evergem roept op om gesloten waterlopen en vijvers overal te vermijden. “Wie in contact komt met blauwalgen, kan last krijgen van irritaties, hoofdpijn of misselijkheid”, zegt schepen Sven Roegiers (CD&V). “Andere klachten zijn hoofdpijn, maag- en darmklachten en in sommige gevallen zelfs grotere gezondheidsproblemen. Kom je toch in contact met het water? Spoel je in ieder geval grondig af onder de douche, en neem bij klachten contact op met je huisarts. Ook honden kunnen last krijgen van blauwalgen. Laat je hond daarom niet in water zwemmen wanneer daar blauwalgen zijn.”

Het gemeentebestuur voert nu extra controles uit in de gemeentelijke vijvers. “We vragen aan alle bewoners om alert te zijn en gesloten stilstaande waterlopen te vermijden. Landbouwers met open drinkvijvers zijn ook best extra alert”, klinkt het nog.

Blauwalg opgemerkt? Melden via 09/216.05.55 of www.evergem.be/meldpunt.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.