Bibmedewerker maakt reisdagboek over Guaranda

Jeroen Janssen met zijn nieuwe strip.
Foto Michel Moens Jeroen Janssen met zijn nieuwe strip.
Auteur en illustrator Jeroen Janssen heeft een reisdagboek klaar over Guaranda in Ecuador. Hij heeft meteen een nominatie voor een boekenprijs beet.

Guaranda is een stad in de Andes waarmee Evergem een stedenband heeft. In het voorjaar trok Jeroen, die in de bibliotheek van Evergem werkt, naar Guaranda. "Ik heb tijdens mijn reis tientallen tekeningen gemaakt", zegt Jeroen Janssen. "Met die tekeningen maak ik een verslag van mijn ontmoetingen. Ik schets de kleur en de warmte die de bibliotheekmedewerkers binnenbrengen in de schooltjes zonder kachel. Ik schrijf ook puntige beschouwingen in de rand."


De strip 'Guaranda' is nog maar pas verschenen, maar werd al genomineerd voor een belangrijke prijs. Het boek is een van de kanshebbers voor de Prix International du Carnet de Voyage van het prestigieuze festival in Clermont-Ferrand in Frankrijk. Dat festival richt zich op getekende reisverslagen. Op 13 november wordt de winnaar bekendgemaakt.


Het boek Guaranda is verschenen bij uitgeverij Oogachtend. Het telt 32 pagina's, in kleur, met hardcover en is te koop voor 19,95 euro. De tekst is tweetalig: Nederlands en Spaans. Op 30 oktober stelt Jeroen Janssen het boek zelf voor, om 19 uur in de hoofdbibliotheek. Gratis toegang. (JSA)