Bevoegdheden voor nieuwe schepenen nu al verdeeld

Sfeerbeeld van het dorpsplein van Evergem.
Michel Moens Sfeerbeeld van het dorpsplein van Evergem.
Evergem heeft de bevoegdheden voor het nieuwe schepencollege nu al verdeeld.

CD&V en N-VA zullen zes jaar verder besturen in Evergem. In het schepencollege komen vanaf januari wel een pak nieuwkomers. Zondagavond werden meteen al de schepenpostjes verdeeld, en nu zijn ook al de bevoegdheden verdeeld.

Burgemeester Joeri De Maertelaere (N-VA) krijgt onder andere de bevoegdheden Politie en brandweer, Ontwikkeling van haven en kanaalzone, Personeel en Communicatie. Nieuwkomer Lucas Van Der Meersch (CD&V) wordt eerste schepen en krijgt Openbare werken, Mobiliteit en Wegen, en AGB-voorzitter. Kathleen Depoorter (N-VA) wordt tweede schepen en behoudt Financiën en Middenstand. Zij wordt ook voorzitter van de gemeenteraad.

Filip Huysman (CD&V) wordt derde schepen en krijgt Bevolking en Burgerlijke Stand. Hij mag dus de huwelijken doen. Ook Patrimonium, ICT, Verbroedering, Erfgoed en Landbouw komen daar bij.

Kenny Ketels (N-VA) is een nieuwkomer en wordt vierde schepen, met de bevoegdheden Sport, Onderwijs, Jeugd en Kinderopvang. Jonas De Wispelaere (CD&V), de zoon van oud-burgemeester Erik De Wispelaere wordt de vijfde schepen met Cultuur, Bibliotheken, Toerisme, Jubilea, Feestelijkheden, kermissen en jaarmarkten.

De post van zesde schepen wordt een gedeeld mandaat. Sven Roegiers (CD&V) start en doet dat tot 31 december 2021. Patrick Huyghe (N-VA) neemt over van 1 januari 2022 tot en met 31 december 2024. Zij doen Ruimtelijke ordening, Milieu, Wonen, Recyclagepark, Natuurontwikkeling en Openbaar Groen, en Begraafplaatsen.

Kurt Moens (N-VA) wordt voorzitter van het sociaal comité, en doet in het college Sociale zaken, Ouderenzorg en rusthuizen, Senioren, Gezin, Welzijnszorg, Mensen met een beperking, Gelijke kansen, Asiel en migratie en Drugbeleid.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Guy De witte

    Proficiat aan het nieuwe samengesteld college !