Tweede plofkraak op bankkantoor vlakbij de Nederlandse grens

De schade aan het bankkantoor van Argenta in Essen na de plofkraak.
Marc De Roeck De schade aan het bankkantoor van Argenta in Essen na de plofkraak.
In het Antwerpse Essen, vlak bij de Nederlandse grens, hebben onbekenden deze nacht een plofkraak gepleegd op een filiaal van Argenta. Dat meldt de politie van de zone Grens. Het is nog niet duidelijk of er een buit is. Het doelwit was een buitenterminal van de bank.

De ontploffing heeft een gat in de muur van het gebouw geslagen, maar de precieze omvang van de schade zal nog moeten blijken. “Het labo komt ter plaatse voor sporenonderzoek, we vrijwaren de site momenteel”, zegt Patrick De Smedt van de politiezone Grens. Over de daders is evenmin al iets bekend. Er zijn voorlopig geen rechtstreekse getuigen van het incident, buurtbewoners hebben wel de ontploffing gehoord. De politie is een onderzoek gestart.

Het is niet de eerste overval op dit filiaal van Argenta. Vijf jaar geleden bliezen drie gemaskerde gangsters met gasflessen de bankautomaat op, en vernielde zo het kantoor compleet. 

In de nacht van dinsdag op woensdag was er ook al een plofkraak op een filiaal van BNP Paribas in Stabroek, een twintigtal kilometer van Essen en eveneens vlak bij de Nederlandse grens. Het is niet bekend of er mogelijk een verband is tussen beide feiten. 

Het labo voert een onderzoek na de plofkraak bij het bankkantoor van Argenta in Essen.
Marc De Roeck Het labo voert een onderzoek na de plofkraak bij het bankkantoor van Argenta in Essen.
Het labo voert een onderzoek na de plofkraak bij het bankkantoor van Argenta in Essen.
Marc De Roeck Het labo voert een onderzoek na de plofkraak bij het bankkantoor van Argenta in Essen.
De politie kwam ter plaatse na de plofkraak bij het bankkantoor van Argenta in Essen.
Marc De Roeck De politie kwam ter plaatse na de plofkraak bij het bankkantoor van Argenta in Essen.6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bianca Damen

  Awel lieve mensen , ik kom van Antwerpen , en ik moet zeggen dat essen een warme woonplaats is , politie is er wanneer je ze nodig hebt , mensen zijn overal even vriendelijk , dus niet iedere politie , brandweer enzz over dezelfde negatieve streep trekken aub , dit alles vind ik heel zielig ,dat de mensen de schuld op iemand anders steken , terwijl het te wijten is aan het gespuis

 • Norbert Bauwens

  Dagelijkse kost aan het worden??? Overal staan camera's behalve waar ze nodig zijn en als ze er staan kan je er niemand op herkennen. Het kan nochtans . Loop eens in Mechelen een paar uur winkel in en winkel uit en vraag daarna eens aan de overheid waar je overal geweest bent, ze zullen het u wel zeggen.

 • michel van dam

  nou van al die bedragen wat alle boetes opleveren, kunnen ze wel leven als een sjeik in Arabie. Begrijpt nog niet dat ze die bankautomaten na 22ºº hrs niet afsluiten, ze halen maar vroeger geld af. Probleem opgelost toch!

 • etienne vijverman

  best de kantoren sluiten in de grens streek ........... en nooit een spoor van de daders raar of wel zeer sluwe criminelen

 • Jan De Beir

  Mr. Janssen. U weet toch heel goed dat de politie er enkel is om de werkende burger te flitsen en verbaliseren. Ze zijn er niet om ons te helpen of beschermen. Ze zijn er enkel om ons te doen betalen op alle manieren.