Spyse.be opent weer pop-upwinkel en lanceert lokale rum

Guy Vriens, Kris Vandermast en Marijke Peeters in Spyse.be.
Foto Toon Verheijen Guy Vriens, Kris Vandermast en Marijke Peeters in Spyse.be.
Kris Vandermast en Guy Vriens openen dit jaar opnieuw hun pop-upwinkeltje aan de Heikantstraat. Het winkeltje zal een jaar lang, voornamelijk in het weekend, open zijn. Je zal er kennis kunnen maken met The Infamous N° 01, een Belgische Spiced Rum en geesteskind van Kris en Robby Carlier. Je kan er ook een bijhorende praline proeven, gemaakt door chocolatier Herman Peeters en zijn dochter Marijke.

Kris Vandermast en Guy Vriens probeerden vorig jaar het concept van een pop-upwinkeltje uit. Het werd zo'n succes dat ze het nu opnieuw doen. "Maar dit jaar blijven we het hele jaar open," vertellen de twee vrienden. "Tot het eind van het jaar zal dat elk weekend zijn, daarna vermoedelijk een tot twee weekends in de maand en dan gaan we steeds rond thema's werken. We willen niet zomaar een winkeltje zijn. De klanten moeten echt 'goesting' krijgen. We proberen ook producten aan te bieden die je nergens vindt zoals kwalitatieve visconserven, speciale olijven, theesoorten en glutenvrije producten. Uiteraard blijven likeuren en wijnen prominent aanwezig."


Nieuw in het winkeltje dit jaar is de 'The Infamous N° 01 Premium Spiced Rum'. Een rum die Kris samen met een andere vriend Robby Carlier en hun pas opgericht bedrijfje Infamous Design & Concepts hebben ontwikkeld. Chocolatier Herman Peeters en zijn dochter Marijke maakten er een bijpassende praline bij. "Met dat nieuw bedrijfje willen we mensen helpen die ook een rum of ander type spirit op de markt willen brengen", vertelt Kris. "We gaan dus niet zelf rum produceren, maar mee helpen het concept en product op te zetten. Zelf werken we uiteraard verder aan een eigen collectie private labels."


De rum kreeg onlangs van de internationale jury Wabel een award voor 'Best Spirit 2017'.


www.spyse.be. (VTT)