Sluikstortplaats voor groenafval wordt speel- en rustruimte

Een luchtbeeld van het bosje.
RV Een luchtbeeld van het bosje.
De gemeente gaat samen met de Bosgroep Antwerpen Noord het bosje aan de Suzannalaan opwaarderen tot een buurtpleintje waar kinderen kunnen spelen en volwassenen even tot rust komen.

In het bosje ligt een open plaats die al sinds geruime tijd door sluikstorters wordt gebruikt om er hun groenafval te dumpen. De gemeente wil dat nu tegengaan door de open plek om te vormen tot speel- en rustruime door er natuurlijke speelelementen te plaatsen en enkele zitbanken.

Dit najaar nog worden enkele overhangende bomen langs het wandelpad gekapt en wordt er een strook van vijf meter vrijgemaakt naast de weg. De populatie dennen wordt ook uitgedund. In het voorjaar worden er dan nieuwe lindes en wintereiken aangeplant en op de vrijgemaakte strook van vijf meter komen inheemse struiken en zal ook het bestaande sluikstort worden opgeruimd. Daarna volgt het plaatsen van de banken, de vuilnisbakken, speelgroen en een informatiebord.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.