Slagbomen Heikantstraat vertonen weer vreemde kuren door hitte

De overwegen in Essen hadden de voooorbije dagen ook last van de hitte
Gemeente essen De overwegen in Essen hadden de voooorbije dagen ook last van de hitte
Enkele weken geleden vertoonden enkele slagbomen aan overweg in Essen al vreemde kuren door de hitte en maandagmorgen was dat opnieuw het geval aan de overweg in de Heikantstraat.

Door de warme van de voorbije dagen zijn de sensoren in het spoor ontregeld. Als gevolg van deze onregelmatigheden gingen de rode lichten aan, maar klonk er geen signaal en bleven de slagbomen open staan. Infrabel begrijpt dat mensen zich zorgen maken of zich vragen stellen over de correcte werking van de overwegen.

Spoorbeheerder Infrabel werkt aan een oplossing en de politie is ter plaatse om het verkeer in goede banen te leiden. Wie een storing opmerkt, neemt best zo snel mogelijk contact op met de lokale politie (03 620 29 29 - info@pzgrens.be). De politie zal contact opnemen met Infrabel. De infrastructuurbeheerder stuurt dan zo snel mogelijk een technische ploeg ter plaatse. “Rij of wandel niet over de overweg. Indien mogelijk neem een omweg. Het spreekt voor zich dat wanneer het rode licht brandt, je de overweg niet kan oversteken”, klinkt het.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.