Slagbomen aan overwegen hebben vreemde kuren door de hitte (maar werken wel normaal als er echt trein aankomt)

De overwegen in Essen hadden de voooorbije dagen ook last van de hitte
Gemeente essen De overwegen in Essen hadden de voooorbije dagen ook last van de hitte
De voorbije dagen zijn er storingen geweest aan de overwegen van de Heikantstraat, Paviljoenweg en Nieuwe Heikant/Donkweg in Essen. Deze storingen zijn het gevolg van de extreme en uitzonderlijke temperatuur van de afgelopen week. De sensoren in het spoor reageren op de hitte en zijn hierdoor ontregeld. Maar Infrabel en de gemeente benadrukken dat er geen concreet gevaar is.

“Door de hitte gingen de rode lichten aan en uit en bewogen de slagbomen van deze overwegen op en neer”, zegt Tom Van Caelenberge van de communicatiedienst. “Infrabel begrijpt dat mensen zich zorgen maken of zich vragen stellen over de correcte werking van de overwegen. Toch is het belangrijk om te weten dat er geen enkel veiligheidsprobleem is met deze overwegen. Infrabel benadrukt dat er geen reden tot bezorgdheid is. Zelfs wanneer de elektronische sensoren in het spoor, die de overweg aansturen, last hebben van de warmte blijven ze gewoon functioneren. Van zodra er een trein aankomt, zal de overweg sluiten zoals het hoort.”

Wie een storing opmerkt, neemt best contact op met de lokale politie (03/620.29.29 - info@pzgrens.be). De politie zal contact opnemen met Infrabel. De infrastructuurbeheerder stuurt dan zo snel mogelijk een technische ploeg ter plaatse. Rij of wandel niet over de overweg. Indien mogelijk neem een omweg. Het spreekt voor zich dat wanneer het rode licht brandt, je de overweg niet kan oversteken.

Infrabel is op de hoogte van deze storing. Ze hebben specialisten ter plaatse gestuurd om het probleem aan te pakken. Infrabel, PZ Grens en de gemeente blijven de situatie in Essen, net zoals dat op andere plaatsen gebeurt, op de voet volgen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.