Sam Gooris komt eerste editie van familiedag na het veldrijden opvrolijken

De cross krijgt voor het eerst ook een zandbak.
CX Essen / Maurice Peeters De cross krijgt voor het eerst ook een zandbak.
Het zag er even niet goed uit voor de cross in Essen, maar dankzij drie ondernemers én de tomeloze inzet van de vrijwilligers van de Molenheidevrienden vindt de cross dit weekend toch plaats. Er komt op zondag zelfs een extra familiedag waarbij Robotland voor het eerst (eventjes) de deuren zal openen. Sam Gooris komt ook optreden.

Tom Meeusen, Tom Pidcock, David van der Poel, Zdenek Stybar en Marianne Vos. Het zijn maar enkele van de namen die zaterdag aan de start zullen staan in de Robotland Cyclocross Essen. “We hebben op twee maanden tijd toch heel wat verwezenlijkt”, zegt Robin Jacobs, een van de drie Essense ondernemers die zijn schouders zette onder de doorstart van het veldrijden in Essen. “Eigenlijk is bijna heel het dorp mee op de kar gesprongen, want verschillende ondernemers en heel wat inwoners hebben hun hulp aangeboden. De VIP-ruimte is helemaal uitverkocht (duizend plaatsen) en we hebben ook al duizend tickets in voorverkoop verkocht, wat heel veel is.”

Zandbak

Het parcours is een beetje veranderd want voor de eerste keer is er ook een zandbak aangelegd als extra hindernis voor de renners. Zand geleverd door opnieuw een lokale ondernemer (Boden). En daar wil de vernieuwde organisatie ook op mikken. “Wij willen terug naar de basis: lokale verankering. De cyclocross bij ons moet in Essen en omstreken uitgroeien tot ‘the place to be’. Daarom zetten we in op een feesttent met het lokale DJ Team Wol en werken we niet met een klassieke cateraar maar hebben we alleen lokale foodtrucks om de bezoeker nog meer comfort en variëteit te bieden.”

De cross krijgt voor het eerst ook een zandbak.
CX Essen / Maurice Peeters De cross krijgt voor het eerst ook een zandbak.

Familiedag

De dag na de cross gaan de festiviteiten overigens verder en is iedereen uitgenodigd op een gratis familiedag. “We starten met de jeugdinitiatie onder leiding van Jim Aernouts, de publiekstent wordt omgebouwd tot een springkastelenparadijs, workshops en mensen kunnen een kijkje nemen in de douaneloods waar ze al een eerste impressie krijgen van Robotland”, vertelt Seppe Vandekeybus, CEO Van Robotland. “Om 17 uur komt Sam Gooris optreden. De VIP-tent wordt opengesteld voor iedereen en ook de lokale foodtrucks blijven staan.”

Sam Gooris komt zondag de boel wat opvrolijken.
Kristof Ghyselinck Sam Gooris komt zondag de boel wat opvrolijken.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.