Nieuw onderkomen voor schapen in park Hemelrijk

De schapen in park Hemelrijk hebben een mooi nieuw onderkomen.
Gemeente Essen De schapen in park Hemelrijk hebben een mooi nieuw onderkomen.
De schapen in sportpark Hemelrijk hebben sinds kort een volledig nieuw onderkomen gekregen. Het vorige was versleten en zag er wat onderkomen uit, maar nu kunnen ze genieten van een nieuwe luxestal.

De make-over  van de wei begon feitelijk al in de winter van 2017. De grote eiken kregen een ingrijpende snoeibeurt door een gespecialiseerde aannemer waarna de groendienst nieuwe bomen aanplantte. In het najaar van 2018 werden de grachten geruimd met een kraan, werd het oude dierenhok afgebroken en werd de weide opnieuw ingezaaid.

Dit voorjaar zorgde de gemeentelijke technische dienst voor een nagelnieuw schapenhok. De boomplanken om wanden mee te betimmeren zijn afkomstig van vroegere gemeentebomen die in het Karrenmuseum ‘ambachtelijk’ werden verzaagd. Intussen kon de wei al wat dichtgroeien en vond een eerste hooibeurt plaats. Aan de schapen van boer Wim Konings om het gras netjes kort te houden nu.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.