N-VA/PLE pleit voor vrijliggend fietspad aan De Vijvers

Klaas De Scheirder
Oppositiepartij N-VA/PLE pleit voor het aanleggen van een vrijliggend fietspad in De Vijvers. Volgens Robin Jacobs zorgt het dubbelgebruik van de straat dikwijls voor gevaarlijke toestanden. 

De Vijvers maakt deel uit van de fietsostrade tussen Antwerpen en Essen. Er komen dagelijks heel wat fietsers voorbij en de gemeente heeft er ook een mooie rustplaats en een fietsherstelpunt geplaatst. Maar er liggen ook veel landbouwgronden waardoor er ook regelmatig zwaar landbouwverkeer passeert. Die hebben weinig uitwijkmogelijkheden als er verkeer vanuit Kalmthout komt. Het gevolg is dat fietsers dikwijls moeten uitwijken naar de berm om veilig te kunnen passeren. “Ons voorstel is om van de brede strook tussen de start van De Vijvers en het bruggetje aan de Turfvaartlaan aan de kant van de spoorweg een vrijliggend fietspad te maken”, zegt Robin Jacobs.

Schepen Brigitte Quick (CD&V) wil er voorlopig niet op ingaan. “Er zijn wel meer van die wegen die een dubbel gebruik kennen en dat loopt goed”, aldus Quick. “We zitten binnenkort wel samen met de provincie om nog wat punten aan te pakken op de fietsostrade zoals het verlengen en verbreden op sommige plaatsen.”  
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.