Koop een kip en bespaar op keukenafval

De gemeente gaat haar inwoners stimuleren om kippen te kopen en zo de afvalberg te verkleinen.

"Kippen zijn dol op keukenafval. Ze kunnen heel wat keuken- en tuinafval verwerken", zegt schepen Helmut Jaspers (sp.a). "Ook restjes van tafel die niet composteerbaar zijn, zoals gestoofde groenten, oud brood, gekookte aardappelen en rijst. Eén kip kan op een jaar ruim vijftig kilo keukenafval opeten."


De gemeente wil via een kortingsactie kippen aan de man brengen. "We bieden alle Essense gezinnen de mogelijkheid om tegen een voordelige prijs leghennen aan te kopen. Bovendien komen we tussen in de aankoop van drie kippen." Er worden drie soorten aangeboden. De gewone bruine legkip kost 4 euro in plaats van 6,8 euro. Voor de Suusex en de Mechelse Koekoek betaal je 5 in plaats van 8 euro. Per adres kan je drie kippen kopen met korting.


Bestellen en betalen kan van 1 maart tot 31 maart 2016 via www.essen.be/milieu of op de milieudienst in het gemeentehuis. De kippen kunnen daarna op 22 of 23 april afgehaald worden bij Aveve in Kalmthout.


Voor mensen zonder ervaring als kippenboer, organiseert de gemeente 15 februari een informatieavond in het gemeentehuis om 20 uur. (VTT)