Jelle steekt eerste spade in grond voor turnhal

Jelle Somers met achter hem Koen van Tilborgh van Gympuls, sportschepen Brigitte Quick en Bice Mennes van bouwbedrijf Menbo.
Toon Verheijen Jelle Somers met achter hem Koen van Tilborgh van Gympuls, sportschepen Brigitte Quick en Bice Mennes van bouwbedrijf Menbo.
Aannemer Menbo heeft gisteren de eerste spade in de grond gestoken voor de bouw van de nieuwe turnhal. En dat wilde de kinderen van de school Mariaberg niet zomaar voorbij laten gaan. Samen met de club Gympuls en de school werden alle toeters en bellen bovengehaald.

De eerste echte spadesteek, met een gouden schup, werd gedaan door Jelle Somers, die gisteren jarig was. "En alle leerlingen van Mariaberg en DBM hebben de start van de bouwwerken ingesprongen op de speciale tumblingmat, die later een vaste plaats zal krijgen in de sporthal", zegt schepen van Sport Brigitte Quick (CD&V).


"De bouwwerken zullen klaar zijn in mei 2019, zodat ze zeker in september 2019 in gebruik kan worden genomen."


De Zusters van Berlaar zijn eigenaar van de gronden tussen de Grensstraat en de Guido Gezellelaan, waarop de turnzaal gebouwd word. Die komt dus op dezelfde gronden als de kleuterschool, de lagere school en de middelbare school. De turnhal wordt in eerste instantie gebouwd voor de nieuwe turnkring Gympuls Essen maar zal daarnaast ook gebruikt kunnen worden door de leerlingen van de school. Het gemeentebestuur van Essen, de directies van de betrokken scholen, de turnkring Gympuls en de zusters van Berlaar werkten samen om dit project van de grond te krijgen. (VTT)