Gemeente gaat strenger controleren op gebruik buitenlandse nummerplaten

Klaas De Scheirder
De gemeente Essen gaat het GAS-reglement uitbreiden met onder meer artikels rond vuurwerk en flyers die achter de ruitenwissers of ramen worden gestoken van voertuigen. Daarnaast zal er ook strenger gecontroleerd worden op het gebruik van buitenlandse nummerplaten.

“We vermoeden dat er nogal wat mensen met een Essense domicilie een buitenlandse nummerplaat hebben. We vragen controles zodat er een correcte betaling gebeurt van de autotaks”, zegt gemeenteraadslid Jan Suykerbuyk (CD&V). Burgemeester Gaston Van Tichelt (CD&V) wil nu afspraken maken met de financiële dienst, politie en douane om deze problematiek aan te pakken. Vuurwerk en flyers worden ook opgenomen omdat ze bij heel wat inwoners voor overlast zorgen.

Parkeren

Nog enkele opmerkelijke cijfers rond het GAS-reglement : in 2019 werden tot nu toe 168 GAS-boetes opgelegd voor parkeerovertredingen. De top drie wordt ingenomen door de Stationsstraat (32), Nieuwsstraat (28) en Heuvelplein (15).
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Tony Van Ginderen

    Dat wordt hoog tijd ! Ik zie hier in Essen voertuigen rondrijden met buitenlandse nummerplaten, reeds bijna 10 jaar ! Reeds bijna 10 jaar zie ik regelmatig in Essen dezelfde auto's geparkeerd staan, met al even lang dezelfde buitenlandse nummerplaten ... Ik veronderstel dat zij dus wèl hier wonen, maar hier géén taks betalen ...